ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Космічно-земні аномальні явища у світі ІПГ
Аномальні явища простежуються на різних рівнях - від косміч­ но-земних до побутових. Типовим прикладом космічно-земних аномальних явищ є HJIO. Цей тип аномальних явищ вивчають уфо­ логи. HJIO, різні за зовнішніми ознаками, можуть рухатися на різних висотах, різко змінюючи напрямки і швидкість руху. Важ­ ливою ознакою НЛО є їх здатність ніби повністю зникати. Про багато незвичних явищ розповідається у легендах, описано в Біблії. Проте фіксовані, з датами та свідченнями описи з’явилися лише у XVIII ст. K. Е. Ціолковський стверджував: “Космос кишить життям”. Оче­ видно, вчений говорив про життя тонких структур, тобто ІП. До аномальних явищ із трансформацією ІП в енергію та мате­ рію Швебс відносив полтергейст, телекінез, левітацію. Сюди, оче­ видно, варто віднести і т. зв. ефект Кірліана. Полтергейст (від нім. Poltergeist - домовик) - явища падіння, пересування, зникнення предметів, які пояснюють витівками духів, домовиків, - багаторазово документувався з участю вчених, ду­

ховенства, представників влади. Відомо багато судових справ із цього питання. Прояви полтергейсту - це голос, інші звуки, рух і телепортація предметів, биття посуду, неспровоковане самозапа­ лювання. Достатньо професійно аналіз цього явища проведений Горбовським О. А. (1991). У полтергейсту є декілька загальних рис: - речі, що падають або летять на людину з великою швидкістю, як правило, не роблять травм; - самозапалювання ніколи не призводить до пожеж; - підтікання води, інші водні прояви не пов’язані з водопрово­ дами чи каналізацією; - більшість проявів полтергейсту починається із відключення світла, задмухування свічок; - важлива деталь - полтергейст не буває у відсутності людей, зафіксовані явища відбуваються у присутності людини, частіше дівчинки-підлітка; - у деяких випадках полтергейсту зафіксована телепортація предметів, в т. ч. через скло, холодильники, сигарет із пачки без її пошкодження. Є ще один вид прояву полтергейсту, що спалює людину миттє­ во, його тіло, кістки, але залишає неушкодженим одяг. У літера­ турі він отримав назву хвороби святого Ельма. Гіпотез, що пояснюють полтергейст багато, однак немає мож­ ливості зрозуміти їх однозначно і висунути якусь концепцію. Про­ те є ефект на молитви з іконами, свічками, свяченою водою тощо. Іноді достатньо простого замовляння господаря будинку. Академік Казначеев В. П. дав таке пояснення полтергейсту: “Існує небілкова польова форма життя, деяка енергетична субстан­ ція, можливо плазмового типу, що має зародки розуму”. Швебс писав, що ця субстанція “не пустує” у відсутності людей, а для його збудження потрібна не лише жертва, а й джерело - окрема людина. Ефект Кірліана. У кінці XIX ст., працюючи у Росії, іноземний дослідник Нардкевич-Йодко спостерігав голубе світіння будь-якого предмету при піднесенні його до індукційної котушки чи гене­ ратора. Світилися монети, листя, шматки руди, частини тіла лю­ дей. Блакитну ауру можна було зафіксувати на фото, і навіть без використання фотоапарата. Було відмічено, що випромінювання змінюється залежно від внутрішніх властивостей предмета, наприклад, від настрою і са­ мопочуття людини. Фізики розпочали активні дослідження цьо­ го явища.

У 1899 р. в Санкт-Петербурзі вийшла перша ґрунтовна публіка­ ція лікаря Погорельського з цього питання. Однак війна, револю­ ція, подальший ідеологічний контроль за пресою затримали до­ слідження з цієї тематики. У кінці 40-х років XX ст. майстер по ремонту медичної апарату­ ри С. Д. Кірліан знову випадково відкрив це загадкове явище. Ство­ ривши в домашніх умовах лабораторію, Кірліан за 25 років разом зі своєю дружиною розробив серію пристроїв, що давали мож­ ливість спостерігати і фотографувати це тремтливе світіння. Він виявив, що світлова корона, наприклад, пальців рук змінює свій колір і розміри залежно від психоемоційного стану людини. У на­ уковій літературі закріплюється назва цього явища - ефект Кірліана, з’являється багато прихильників дослідника. До теперішнього часу немає пояснення ефекту Кірліана з по­ зицій класичної фізики (з положень електропровідності чи інших електричних явищ). Прибічники ефекту Кірліана підкреслюють, що світіння виявляє тонкі внутрішні ознаки об’єкта, які не визначаються іншими методами. Відношення до ефекту Кірліана офіційної науки можна охарак­ теризувати приблизно так: ефект має місце, але він повинен бути пояснений класичною наукою, а оскільки цього немає, то і немає ніякого ефекту.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Космічно-земні аномальні явища у світі ІПГ» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ISDN в Україні
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ І МІСЦЕ В НЬОМУ ФІСКАЛЬНО-...
Способи передачі повідомлення
Аудит адміністративних витрат і витрат на збут та інших операційн...
ПРИЧИНИ ІНФЛЯЦІЇ


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 1561 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП