ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Енциклопедія історії України

СУХОМЛИНСЬКОГО В. ПЕДАГОГІЧНО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ
Розташов. у смт Павлиш Онуфріївського р-ну Кіровогр. обл. Відкритий на громад. засадах у серпні 1973 при Павлиській середній школі, якою відомий педагог незмінно керував 22 роки (1948—70). 1972 дружиною В.Сухомлинського було передано музею бл. 1,5 тис. пам’яток (документи, рукописи, особисті речі, фотографії, сімейна б-ка, магнітофонні записи виступів перед учителями, усі видані в СРСР і за кордоном праці й кінофільми про педагога тощо). Із 1975 діє як держ. заклад у віданні Мін-ва освіти УРСР (із 2010 — Мін-во освіти і науки, молоді та спорту України). У його фондах — майже 19 тис. одиниць зберігання. Меморіальну частину

музею складають робочий кабінет і квартира сім’ї Сухомлинських, а також шкільна садиба, яка формувалася й упорядковувалася за задумом і безпосередньою участю директора школи (кілька приміщень навч. призначення, шкільний сад, «зелені класи»). В експозиції представлено матеріали про розвиток освіти у краї, історію Павлиської школи, що діяла з 1910 як земська; життя та діяльність видатного укр. педагога і вченого — засл. вчителя УРСР (1958), Героя Соц. Праці (1968), чл.-кор. Академії пед. наук СРСР (1968). У центрі першого залу — бюст В.Сухомлинського роботи нар. худож. УРСР О.Скобликова. При музеї працює клуб юних сухомлинців «З поглядом у майбутнє».
Літ.: Литвиненко М.А. Педагогічно-меморіальний музей В.О. Сухомлинського. К., 1979; Данилова Л.О. Розвиток музеїв педагогічного профілю в Україні з кінця ХIХ ст. до наших днів. «Педагогіка і психологія», 1999, № 2; Культура. Історія. Традиції. «Музеї України» [спецвипуск], 2004, № 6. Е.М. Піскова.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «СУХОМЛИНСЬКОГО В. ПЕДАГОГІЧНО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ» з дисципліни «Енциклопедія історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ФОРМИ, ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ КРЕДИТУ
СУЧАСНИЙ МОНЕТАРИЗМ ЯК НАПРЯМ РОЗВИТКУ КІЛЬКІСНОЇ ТЕОРІЇ
Врахування матеріальних і нематеріальних грошових потоків
Змінні грошові потоки
СУТНІСТЬ ТА ВИДИ ГРОШОВИХ РЕФОРМ


Категорія: Енциклопедія історії України | Додав: koljan (01.04.2013)
Переглядів: 704 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП