ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Природні ресурси як агровиробничі ресурси цивілізаційного розвитку
Джерелами довготривалого економічного зростання, згідно з моделлю факторного аналізу Р. Солоу на прикладі США, є збільшення капіталу, праці та технічний прогрес [5. Незначним виявився зв’язок між економічним зростанням і наявністю природних ресурсів, зокрема землі. Відомі приклади, коли країни з бідними природними ресурсами досягали значних успіхів у прискоренні економічного зростання, завдяки розвитку нових секторів економіки (мікроелектроніка, телекомунікації, інформаційні технології тощо). Згідно з макроекономічними узагальненнями, наявність природних ресурсів, зокрема землі для виробництва продовольства, визначала суспільний розвиток на ранніх стадіях – етапі аграріанізму (500-1500 рр.) і розвиненого аграріанізму (1500-1700 рр.), за Е.Медісоном. У подальшому значення природних ресурсів для суспільного розвитку знижувалося. Більше того, часто спостерігається згубний вплив багатства природних ресурсів на економічне зростання, зокрема відомий феномен "датської хвороби", внаслідок того, що витісняються інші типи капіталу; формується у громадян і урядів хибне відчуття безпеки та поведінка лише щодо пошуку ренти, відвертаючи ресурси від більш соціально продуктивної економіки, недооцінюється необхідність еколого-економічної стратегії й інституцій, зменшуються приватні та державні інвестиції у людський капітал [19]. У зростаючих економіках, тобто економіках у фазі економічного зростання, відбуваються істотні еволюційні зміни в структурі: знижується значення сільськогосподарського сектора, що полягає у зменшенні його частки в загальному обсязі випуску і зайнятості, та зростає спочатку частка промисловості, а потім частка сфери послуг. Ураховуючи наведені макроекономічні узагальнення щодо природних ресурсів загалом, слід наголосити на специфічних особливостях природно-ресурсного потенціалу аграрного виробництва та його значенні для суспільного розвитку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Природні ресурси як агровиробничі ресурси цивілізаційного розвитку» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Особливості фінансових інвестицій
Посередництво комерційних банків при операціях з іноземною валюто...
Використання електронної пошти в бізнесі та її стандарти
Где центр тяжести летящей ракеты?
Аэродинамическая труба


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 683 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП