ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічний аналіз » Організація і методика економічного аналізу

Організація аналізу руху інвалютних коштів
Аналіз руху інвалютних коштів дає змогу: - вивчити структуру інвалютних коштів; - визначити суму перевищення надходжень над витратами; - зробити висновок про можливості внутрішнього фінансування. Для організації економічного аналізу на підприємстві проводять аналіз надходжень валютних коштів (дебет рах. 30 ”Каса” і 31 ”Рахунки в банку”) від:

204 - реалізації продукції (товарів, послуг); - реалізації основних засобів, нематеріальних активів; - реалізації або погашення валютних фінансових інвестицій; - авансів та гарантійних депозитів отриманих; - купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку; - кредитів банків; - внесків до статутного капіталу підприємства; - надходження від емісії власних облігацій; - дивідендів, відсотків від облігацій та банківських депозитів; - цільового фінансування; - надзвичайних доходів. Також проводять аналіз витрат валютних коштів: - обов’язкових продажів валютних надходжень; - купівлі за валюту основних засобів, нематеріальних активів, сировини, матеріалів, цінних паперів тощо; - авансів та гарантійних депозитів наданих; - погашення кредитів банку; - викупу власних акцій, погашення облігацій власної емісії; - виплати дивідендів, відсоткових доходів, відсотків за банківськими кредитами; - на закордонні відрядження; - надзвичайних витрат. Джерелами інформації для проведення аналізу інвалютних коштів є: - журнал або Головна книга; - виписки з валютних рахунків у банках; - контракти на експортно-імпортні операції. На підставі інформації про рух валютних коштів можна розрахувати коефіцієнт покриття поточних інвалютних зобов’язань (Кп.з.):

205 К п.з. =
Звк , ПЗ

(9.7)

де Зв.к. – залишок валютних коштів на кінець звітного періоду; ПЗ – поточні зобов’язання, номіновані у валюті. Значення даного коефіцієнта (0,4–0,5) свідчить про те, що валютні зобов’язання мають достатнє покриття. Рух інвалютних коштів має значні обмеження, пов’язані з державним регулюванням, а саме: - забороною розрахунків готівковою валютою в Україні; - обмеженням в часі на проведення експортно-імпортних операцій; - ліцензуванням валютних операцій; - обов’язковим частковим продажем валютних надходжень; - обов’язковим декларуванням валютних цінностей, що перебувають за межами України. Ці обмеження сповільнюють рух інвалютних коштів і призводять до втрат внаслідок такого сповільнення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Організація аналізу руху інвалютних коштів» з дисципліни «Організація і методика економічного аналізу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Наголос
Організаційна структура банку та управління ним
Кошмарна сенсація! Де знаходиться - ПЕКЛО?!
Аудит фінансових інвестицій
Інвестиції у виробничі фонди


Категорія: Організація і методика економічного аналізу | Додав: koljan (28.08.2012)
Переглядів: 1081 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП