ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Управління трудовим потенціалом

Міграційна політика держави
Міграційна політика держави безпосередньо впливає на зайнятість населення. На сучасному етапі світова співдружність переходить до координації зусиль багатьох країн з питань вирішення гострих ситуаій колективного регулювання міграційних потоків.
Одним із проявів інтернаціоналізації економічного та соціально- культурного життя людства стало широкомасштабне переміщення населення і трудових ресурсів.
Сучасний міжнародний ринок праці об'єднує таким чином національні і регіональні ринки праці і існує у формі трудової міграції.
Серед основних мотивів і причин міжнародної міграції трудових ресурсів є різні фактори економічного і неекономічного характеру.
Як економічне явище міжнародна міграція робочої сили вимагає коплексного підходу для її оцінки. Міграція має важливе значення для економічиого розвитку як для країн-експортерів, так і для країн – імпортерів робочої сили.
Міграція має і позитивний і негативниі впливи. Негативний вплив проявляється в тому, що країна-експортер втрачає, як правило, найбільш активну, цінну частину своєї робочої сили. Збитки від процесу "відпливу мозку" за деякими оцінками, досягають близько 10% національного доходу країн – експортерів робочої сили. Крім цього, процес виїзду найбільш кваліфікованоїі робочої сили має негативний і моральний вплив, у молодих людей втрачається віра в розвиток економіки своєї держави, а це призводить до зниження рівня інвестицій у країну. Крім цього, відтік за кордон спеціалістів високої кваліфікації сприяє економічному зростанню конкурентів у міжнародній торгівлі товарами й послугами. Разом із тим вплив міграції на країну-експортера має і позитивний характер. У багатьох випадках вивіз своєї робочої сили дає державі чималу економічну користь. Для деяких країн доходи, одержані від експорту трудових ресурсів, є важливою статтею надходжень. В бюджеті складовою доходів є грошові перекази працюючих за межами держави. Крім цього, люди, що повертаються на батьківщину, використовують нагромаджений капітал та досвід.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Міграційна політика держави» з дисципліни «Управління трудовим потенціалом»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Поняття і класифікація модемів
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА СТРУКТУРА ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ
ПАСИВНІ ОПЕРАЦІЇ БАНКІВ
Планування діяльності аудиторських фірм
Основні поняття електронної пошти, списки розсилки, телеконференц...


Категорія: Управління трудовим потенціалом | Додав: koljan (13.08.2012)
Переглядів: 1695 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП