ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Управління трудовим потенціалом

Вплив міжнародної економічної інтеграції на процеси управління трудовим потенціалом
Сучасний період світового економічного розвитку характеризується широким залученням країн у міжнародні економічні взаємозв'язки. Масштаби виробництва переросли національні кордони. Посилюється процес інтернаціоналізації виробництва, що вимагає участі кожної країни в міжнародному поділі праці та обміну. Інтернаціоналізація економіки – це не тільки зростаючі технологічні взаємозв'язки, а й участь у міграції робочої сили.
Україна – нова незалежна країна зі значним науковим та трудовим потенціалом, наявністю корисних копалин, м'яким кліматом, стратегічно вигідним економіко-географічним положенням, місткими ринками споживчих товарів.
Економіка України є відкритою, що передбачає взаємодію її з іншими країнами через ринки капіталу, товарів і робочої сили.
Зовнішньоекономічне середовище значно впливає на зайнятість населення. Здійснюючи регулюючий вплив на міжнародні потоки капіталу, товарів і робочої сили з України і в Україну, уряд держави може впливати на величину, структуру сукупних пропозицій і попиту на національному ринку праці. Серед багаточисельних механізмів зовнішньоекономічної політики, що безпосередньо впливають на функціонування ринку праці, необхідно виділити валютно-фінансову, зовнішньоторговельну та міграційну політику.
Політика залучення іноземного капіталу є важливим інструментом впливу на попит на національному ринку праці та створення нових робочих місць.
Зовнішньоторговельна політика країни посідає особливе місце в регулюванні національної зайнятості. Товарний обмін між державами – це прихований рух робочих місць між ними. Експорт дозволяє не тільки зберегти робочі місця, а й створити нові. Конкуренція імпортної продукції ліквідує робочі місця й збільшує застосування неповної зайнятості.
Тому регулювання національного ринку праці через торгівлю України із зовнішнім світом має важливе значення. Лібералізація імпортного контролю, відкритість України іноземним товарам є однією з вимог Міжнародного валютного фонду. Ця вимога дозволяє Україні оптимізувати зайнятість всередині країни, проте, щоб впливати на ситуацію на ринку праці, українському уряду потрібно більш активно регулювати ввезення іноземних товарів на територію країни для покращення ситуації на національному ринку праці. Доцільно перейти від ввезення різноманітних споживчих товарів до їх вивезення, що підтримує імпорт. До категорії, яка підтримує імпорт, необхідно віднести поставки, котрі забезпечують роботу підприємств і від рівня діяльності яких залежить зайнятість населення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вплив міжнародної економічної інтеграції на процеси управління трудовим потенціалом» з дисципліни «Управління трудовим потенціалом»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит Звіту про фінансові результати
ТОВАРНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА
Дохідність на акцію
ВИДИ ГРОШОВИХ СИСТЕМ ТА ЇХ ЕВОЛЮЦІЯ
Звіт про прибутки та збитки


Категорія: Управління трудовим потенціалом | Додав: koljan (13.08.2012)
Переглядів: 1564 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП