ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Управління трудовим потенціалом

Причини виникнення конфліктів
Причини виникнення конфліктів також різноманітні, як і самі конфлікти. Слід відрізняти об’єктивні причини та їх сприйняття людьми.
Об’єктивні причини можна умовно об’єднати в декілька загальних груп.
1. Обмеженість ресурсів, які потрібно розділити. Навіть у найбільших організаціях завжди існує обмеженість ресурсів. Керівництву іноді досить складно вирішити, як поділити матеріальні, людські та фінансові ресурси, щоб досягти загальних цілей організації. Сам розподіл і призводить до конфлікту.
2. Взаємозалежність завдань. Можливість конфлікту існує завжди, якщо одна людина (група) залежить від іншої людини (групи) у виконанні виробничих завдань.
3. Розбіжність у цілях. Можливість виникнення конфлікту збільшується залежно від глибини спеціалізації в організації, поділу на підрозділи. Спеціалізовані підрозділи приділяють більше уваги своїм проблемам, ніж проблемам всієї організації.
4. Відмінність в цінностях, манерах поведінки. Це досить поширена причина конфліктів. Працівники вважають, що вони завжди мають право щось вимагати від керівників, а керівники повинні виконувати те, що від них вимагають підлеглі.
5. Незадовільні комунікації. Погане передавання інформації є як причиною, так і наслідком конфлікту. Воно може діяти як каталізатор, заважаючи окремим працівникам чи групі розуміти ситуацію або погляди інших.
6. Різка зміна подій. Об’єктивні причини тільки тоді стають причинами конфлікту, якщо вони стоять на перешкоді особистості чи групи людей.
Суб’єктами конфлікту виступають окремі фізичні особи, групи, організації. Суб’єктами трудового конфлікту є наймані працівники підприємств усіх форм власності, профспілки та власники (роботодавці) організацій, підприємств.
Суб’єкти колективного трудового конфлікту формуються на виробничому, галузевому та національному рівнях.
Об’єктом конфлікту є те, на що претендує кожна із сторін, предмет їх суперечки, наприклад, право розпоряджатися майном, право розподіляти створений внутрішній валовий продукт, право вибору варіанта приватизації тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Причини виникнення конфліктів» з дисципліни «Управління трудовим потенціалом»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Види банківських ризиків та їх характеристика
Звіт про прибутки та збитки
РОЛЬ ТЕХНІЧНОЇ ЕСТЕТИКИ ТА ЕРГОНОМІКИ В ПІДВИЩЕННІ КОНКУРЕНТОСПРО...
Граматичні ознаки іменника
Аудит запасів. мета і завдання аудиту


Категорія: Управління трудовим потенціалом | Додав: koljan (13.08.2012)
Переглядів: 1734 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП