ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Аудит » Комп’ютерний аудит

Фактори впливу на рівень аудиторського висновку при застосуванні комп’ютерних технологій
Кожній КІСП в тому або іншому ступені притаманний ризик виникнення помилок в роботі, зокрема і у бухгалтерському обліку, через порушення їх безпеки. Для кожної системи, залежно від її масштабів, структури і управління, цей ризик різний. Однак зважаючи на сказане вище, можна вести мову про додаткові аудиторські ризики, пов'язані з КІСП.
При загальному розгляді аудиторських ризиків, пов'язаних із використаннях підприємством-клієнтом КІСП, треба мати на увазі таке. По-перше, такі додаткові ризики можуть входити як складова до ризику контролю, якщо ми маємо на увазі КСБО. Якщо ж суттєва частина безпосередньо господарської діяльності підприємства базується на використанні модулів КІСП з оперативного обліку, тоді такі ризики є складовою і властивого ризику. По-друге, аудиторський ризик в умовах КІСП може бути як нижчий, так і вищий порівняно з паперовою бухгалтерією (залежно від дотримання або недотримання певних умов, рис. 2.8.).
Всі ризики, пов'язані з використанням комп'ютерної інформаційної системи, можна було б звести до ризиків неналежного аудиту інформаційної системи та ризиків неефективної політики інформаційної безпеки підприємства. Проте оскільки ці поняття є досить абстрактними і широкими, а отже, передбачають, з одного боку, дуже багато конкретних втілень і найрізноманітніших рекомендацій, а з другого боку, незрозуміло, як оцінювати ризики на підприємстві, де немає першого, або другого, ми пропонуємо ризики, пов'язані з браком або неналежним функціонуванням засобів безпеки КІСП, розглядати в таких аспектах: технічному, програмному, інформаційному та організаційному.
Підвищення аудиторського ризику спричиняють порушення безпеки в кожному з цих аспектів. У таких порушень, в свою чергу, є певні передумови.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Фактори впливу на рівень аудиторського висновку при застосуванні комп’ютерних технологій» з дисципліни «Комп’ютерний аудит»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Формати файлів і протоколи передачі електронної пошти
Позичковий процент та його диференціація
Аудит місцевих податків. Аудит податку з реклами
Викид плазми на Сонці досяг Землі
На наклонной плоскости


Категорія: Комп’ютерний аудит | Додав: koljan (05.03.2012)
Переглядів: 1343 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП