ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Логістика транспортні перевезення » Логістика

ТРАНСПОРТНІ ТЕРМІНАЛИ ЯК ВИД ЛОГІСТИЧНИХ ПОСЕРЕДНИКІВ
В останні роки логістичні фірми-посередники почали створювати транспортні термінали, тобто з’явились так звані ло-гістичні термінали, з якими взаємодіють промислові підприємст-ва і транспортні фірми.
Термінальні підприємства є самостійним господарчим суб’єктом, створеним для надання складських і транспортно-експедиційних послуг з метою задоволення громадських потреб у них. Термінали можна створювати на державній муніципальній і змі-шаній формовласності. Спільні термінали утворюють за участі іноземних юридичних осіб. В розвитку термінального господарс-тва зацікавлені закордонні фірми, зокрема, при виконанні транзи-тних перевезень через територію України і забезпеченні необхід-ним транспортно-складським устаткуванням.
Основні завдання терміналів полягають у забезпеченні коор-динації транспортного процесу, вантажопереробки і складування на короткий час при передачі вантажів з магістрально-транспортного, автотранспортного, підвозу-розвозу вантажів та інших перевезень. Діяльність терміналів заснована на договірних умовах. Свої послуги вони реалізують за договірними цінами і тарифами. Послуги, котрі надають працівники терміналів, крім транспорт-но-складських, дуже різноманітні і не поступаються послугам, котрі надають логістичні посередницькі організації інших видів:
· узгодження часу прибуття і відправки вантажів при перевалці з одного виду транспорту на інші;
· митні, вантажні операції;
· прийняття вантажу на відповідальне збереження;
· підсортування, підкомплектування, укрупнення і розукруп-нення партій вантажу;
· переадресування вантажів, тарно-пакувальні операції;
· оформлення документів;
· різні види експедиційних і транспортних послуг;
· інформаційні послуги, в тому числі і місце знаходження вантажу.
Всі ці операції можуть виконуватись комплексно або частко-во, залежно від спеціалізації терміналів.
Термінали розподіляються на універсальні, спеціалізовані з урахуванням характеру послуг, що надаються, вони можуть ви-конувати операції з вантажопереробки, складування, транспорт-но-експедиційного обслуговування та інші.
Залежно від району і масштабів діяльності, характеру терито-ріальних зон обслуговування і спеціалізації, зважаючи на види вантажу, можуть функціонувати міжрегіональні, регіональні, міс-цеві і міжнародні термінали. Міжрегіональні термінали забезпе-чують роботу великих транспортних вузлів, регіонів, підпри-ємств, котрі мають поширені господарчі зв’язки. Регіональні термінали обслуговують транспортні вузли і підприємства, регіо-нального і місцевого значення. Міжнародні термінали пов’язані з обслуговуванням міждержавних господарчих і транспортних зв’язків. Класифікацію терміналів можна побачити на схемі.

Рис. 42. Види терміналів
Універсальні термінали являють собою групу складських комплексів з дистриб’юційним центром. Функцією цих терміна-лів є збір, завіз, розвіз, вантажопереробка в основному дрібних відправлень, збереження вантажу та інші логістичні послуги. Універсальні термінали можуть мати спеціалізовані складські приміщення і обладнання для вантажопереробки вантажів великої ваги, динамічних, вантажів, що швидко псуються, а також кон-тейнерні площадки. Як правило, ці термінали мають власні заліз-ничні під’їзні колії. Основними операціями універсальних термі-налів є:
· вивчення ринку транспортно-експедиційних послуг;
· оформлення угод з клієнтами і обробка замовлень;
· складування, збереження, комплектування вантажів;
· організація доставки вантажів;
· надання інформаційних послуг;
· надання послуг в оформленні документів і розрахунках з пе-ревезень;
· митні послуги.
Спеціалізовані термінали виконують операції з надання різних видів послуг для визначеного виду вантажів. Через спеціалізацію терміналів можна краще враховувати вимоги клієнтів з переве-зення, збереження і переробки вантажів, підвищити ефективність логістичного управління і якість сервісу, знизити логістичні ви-трати.
При міжнародних перевезеннях на термінали завозять вантажі, котрі потребують виконання митних формальностей, угрупован-ня, збереження. Необхідність виконання тих чи інших операцій визначається видом вантажу, розміром відправки, відстанню пе-ревезень, часом вантажопереробки та ін. Для більш ефективного сортування, комплектування необхідне обладнання терміналу ав-томатизованою технікою.
При перевезенні між терміналами можуть бути використані різні види транспорту. Перевозячи вантаж автомобільним транс-портом, використовують автопоїзди великої ваги, котрі працю-ють по регулярних лініях за встановленим розкладом. Заванта-ження терміналів здійснюється, як правило, у нічний час, а рух автопоїздів виконується вночі, щоб зранку можна було прибути до пункту призначений під розвантаження. Якість термінальних перевезень характеризується високою швидкістю доставки ван-тажів і ефективним використанням транспортних засобів.
Технологічно процес термінального транспортування склада-ється із завезення вантажу на термінал і розвезення його з термі-налу, вантажопереробки на термінали, перевезення вантажів між терміналами призначення і відправлення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ТРАНСПОРТНІ ТЕРМІНАЛИ ЯК ВИД ЛОГІСТИЧНИХ ПОСЕРЕДНИКІВ» з дисципліни «Логістика»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Іменник
МАСА ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВІ АГРЕГАТИ ТА ГРОШОВА БАЗА
Послуги стільникових мереж
Дохідність на акцію
ЦІНОУТВОРЕННЯ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ СФЕРІ


Категорія: Логістика | Додав: koljan (27.10.2011)
Переглядів: 1566 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП