ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Правові та юридичні науки » Митне право України

Здійснення митного оформлення
Митне оформлення розпочинається після подання митному органу митної декларації, а також усіх необхідних для здійснення митного контролю та оформлення документів, відомостей щодо товарів і транспортних засобів, які підлягають митному оформленню.
Засвідчення митним органом прийняття товарів, транспортних засобів та документів на них до митного контролю та митного оформлення здійснюється шляхом проставлення відповідних відміток на митній декларації та інших товаро-супровідних документах (ст. 72 МК України).
Під час митного оформлення представники підприємств, а також громадяни, що мають належним чином оформлені повноваження у відношенні товарів і інших предметів, які підлягають митному оформленню, мають право бути присутніми при його здійсненні. Декларанти можуть бути присутніми під час митного оформлення товарів і транспортних засобів, які пред’являються ними для такого оформлення (ст. 73 МК України).
У передбачених чинним законодавством України випадках присутність представників підприємств, а також громадян при митному оформленні є обов’язковою. Митне оформлення проводиться українською мовою або офіційними мовами митних союзів, якщо Україна є їх членом.
З метою митного контролю і митного оформлення митниці на підставі мотивованого письмового розпорядження можуть брати проби і зразки товарів, інші предмети для проведення їхнього дослідження. Проби і зразки товарів та інших предметів беруться в мінімальних кількостях, що забезпечує можливість їхнього дослідження:
а) щодо встановлення країни походження товарів;
б) щодо визначення місця товару в тарифній класифікації;
в) щодо експертиз сертифікації товарів і послуг.
У передбачених законодавством випадках митне оформлення товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон держави, може бути здійснене тільки після проведення ветеринарного, фітосанітарного, екологічного й інших видів державного контролю.
З початком митного оформлення на товари і транспортні засоби поширюється режим, що різко обмежує можливість користування і розпорядження ними. Ніхто не вправі користуватися і розпоряджатися товарами і транспортними засобами, у відношенні яких митне оформлення не закінчене. Винятки з цього правила встановлені митним законодавством. Митне оформлення здійснюється на підставі закону. Окрім МК України, митне оформлення врегульовано «Положенням про вантажну митну декларацію» , яка затверджена постановою КМУ 9 червня 1997 р. та затвердженою наказом № 828 ДМСУ від 30 грудня 1998 р. «Типовою технологією митного контролю і митного оформлення товарів і інших предметів». Загалом процедура митного оформлення з часом стала уніфікованою.
Митне оформлення має формальне визначення. Повне оформлення ВМД полягає у формальній ознаці — проставленні на всіх її аркушах особистої номерної печатки інспектора митниці.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Здійснення митного оформлення» з дисципліни «Митне право України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЗМІСТ ТА МЕТА МАРКЕТИНГОВОЇ ПРОДУКТОВОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ІННОВАЦІ...
ВИДИ ГРОШОВИХ СИСТЕМ ТА ЇХ ЕВОЛЮЦІЯ
Адресація повідомлень в системах електронної пошти
Проектний контроль
Аудит кредитних операцій


Категорія: Митне право України | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 867 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП